Vart är allt påväg?

 
En sak som jag tycker är helt sjukt är hur beroende ungdomar och barn är vid sina mobiltelefoner! När jag är i skolan kan man knappt snacka med någon pågrund av att de är helt upptagen med sin telefon, på lektionerna sitter minst 4-5 stycken med telefonen hela lektionen! Vad gör ni på telefonerna egentligen? Blir ni inte uttråkad av att kolla på samma gamla skärm hela dagarna ?
Var tredje sjuåring har en egen smartphone, är inte lite tidigt? Eller det känns iallafall som att det måste hindra utveckligen hos barnen, när det hellre spelar spel på sin telefon än umgås med sina kompisar. När man är så liten är man i stor behov av att leka och lära sig den socialabiten! Jag vill inte leva i en värld av människor som är helt socialtinkompetenta, vill ni det?
Det finns också bevis på att smartphones bildar stess, personer som har en smartphone och använder den ofta får ökad produktion av stresshormon. Och vem vill vara stressad när stresshormonet gör att du får sämre imunförsvar, sämre förbränning och det ökar även risken för allvarligare sjukdommar i framtiden!
 
När man vet att smartphones inte är bra för unga personer, eftersom de inte kan kontrollera sin användning av det, varför ger då föräldrar sina 7 åriga barn en smartphone?
Skulle du köpa en smartphone till ditt barn om det stod på reklamen  "Denna produkt ökar risken för fetma depression, utbrändhet, hjärt och kärl sjukdommar, åderförfettning, diabetes och har negativ påverkan på minnet!"
För det är exakt vad den gör eftersom det där ÄR följd sjukdomar av stress!
 
I mitt huvud låter det helt sjuk! Ni kan lika gärna köpa ciggaretter till era barn, för det är lika farligt och lika beroende framkallande! Det är tillochmed billigare, så kör hårt på det!
 
 
Tips till er som vill att era barn ska börja med smartphone så tidigt som möjligt! Smartphone skydd och leksak i ett, om ungen är för jobbig i baksätet, ge den en leksak så håller det tyst!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
emmablock