hallo, hallo

Låt mig gå i bitar, jag har gjort nått så dåligt igen,
låt mig ha ont, låt mig skrika färdigt, tills bröstkorgen blir tom
låt mig spricka sönder de har jag verkligen förkänat,
hallo ,
hallo ,
låt mig vara dum , det blir din tur om en liten stund!

Ibland kan man inte göra allt.

Det här med att tjejer kan göra flera saker samtidigt men inte killar, har jag alltid trott varit en myt. Jag har trott att killarna helt enkelt är för lata och vill ha något att skylla på. Men idag slog det mig att vi tjejer inte tänker på hur många saker vi gör samtidigt, killar kan inte ens lyssna och smsa samtidigt. Idag märkte jag att jag försökte göra förmånga saker samtidigt och det slutade i kaos.

Jag skulle klä av mig mina kläder för att lägga mig i sängen medan jag målade mina naglar, sedan kom jag plötsligt på att jag ville läsa den där boken som låg överst i bok hyllan. Jag stod på ett ben med byxorna nere vid fotlederna, en nagellacksflaska i ena handen och försökte sträcka mig till boken med den andra handen, jag försökte lyfta ner boken med en hand, men det gick inge bra. Boken ramlade ner och jag ville inte ha den i ansikten, så jag tänkte ta en steg bakåt men det gick inge bra när byxorna höll ihop fötterna, jag tappade balansen ramlade baklänges och hällde ut allt nagellack över mig.


Självkänsla?

1. Ser du ner och snackar skit om andra människor?

2. Gör du saker för att bevisa för andra att du kan ?

3. Känner du dig som en bluff, fejk och är hela tiden orolig att  du ska bli avslöjad eller att någon ska se igen ditt falska skal?

4. Jämnför du dig och tävlar med andra människor istället för att jämnföra och tävla med till själv?

5. Tycker du att du är ful , och tror att du kommer bli lyckligare om du blir snyggare, smalare eller byter stil?


Det här är fem tecken på dålig självkänsla, känner du igen dig i dem här punkterna borde du börja jobba på att förbättra din självkänsla!

Ett tips är att läsa och ta till sig boken "självkänsla nu!" av Mia Törnblom.
Där får du bra tips att få en bättre självkänsla, det går inte på några sekunder att förbättra den, det är något man måste jobba på, men någonstans måste man ju börja.
Lycka till.

Hat

Jag hatar er som inte har hört av er på ett halvår, och helt plötsligt hör ni av er för att eran flickvän/pojkvän gjort slut . Tror ni att jag vill vara eran jävla psykolog och trösta er, jag har mina egna problem, dög jag inte förut duger jag inte nu ,så håll käften. Jag vill inte vara ett värdelöst andrahandsval!
Det jobbigaste är att jag vet hur jobbigt ni har det så jag kan inte vara taskig, jag är som en jävla hund, varför är jag en så vek människa. Jag tål inte att se er vara ledsen för att ni blivit singel, jag vet hur det känns och tycker inte att en människa ska få uppleva denna smärta på egenhand. så jag kan inte göra annat än försöka trösta och be att allt ska bli bra igen.

Jag vet inte!

Jag vet inte vad du gör, jag vet inte vad du vill, jag vet inte vad du tänker!
men du lyckas iallafall att få mig att må dåligt, det är kanske inte vad du försöker med men allt du gör är som knivar i ryggen, det känns som att du vill att mitt liv ska vara värdelöst!
Du får mig att må illa , du får mig att gråta , det känns som mitt hjärta vill hoppa ur bröstet, eller så är det bara magkatarr...
jag vill inte gråta med kan inte låta bli, jag önskar bara att jag skulle kunna blir glad , jag önskar bara att din själ kunde sluta våldta mitt huvud!!

Jag behöver inte mer problem.

Någonting är så sjukt fel, konstigt och absurt. Jag vet inte riktigt vad men det är inte som det ska.
Jag vet inte vad jag ska göra, jag vet inte vad jag ska tänka, vill du att jag ska må dåligt? Vill du att jag ska psykiskt döda mig själv? Jag vet inte vad du vill, men jag mår dåligt, du får mig att må sämre för varje dag. Jag önskar att du kunde bete dig som en normal människa, varför kan du inte det? jag behöver inte fler problem med mitt liv...
Jag blir så avundsjuk på alla människor som har allting så lätt, det verkar som ingen människa i den här världen går runt och hatar sig själv och gråter sig till sömns varje natt.
Samtidigt blir jag glad att alla mår så bra, men jag kan inte förstå varför dem gör det. Finns det verkligen något att vara glad över i den här världen?



Vi är inte speciella!

Jag började tänka på en sak idag. Vi människor tror alltid att vi är det enda i hela världen som upplever vissa saker och tänker olika saker.

Jag menar att det är så många gånger man suttit och varit ledsen över något som hänt i ens liv, man gråter och tänker att man är ensammast i hela värden och frågar sig själv ; Varför just jag?
Vi tror att vi är det första som är med om den här saken, vi tror är den enda med just det här problemet. Det roliga är att alla människor tänker så här någon gång. Vi är aldrig speciella, vi är aldrig först med att göra något. Allt är redan upplevt och redan testat.

Det känns bra att veta att det är så här när man är ledsen och tänker den där tanken, vi behöver inte känna oss så sjukt hopplösa när vi vet att någon annan varit med om samma sak och antagligen klarat sig igenom det. Men när man märker att det är exakt likadant när det gäller att positivt känns det jobbigare. När jag känner mig speciell, glad och unik märker man att det är många människor som skulle kunna ersätta mig , ta min plats utan större förändring.
Lyckan man upplever tillsammans med en person och alla problem man klarat sig igenom, det är också händelser och upplevelser du aldrig kommer vara först med. Jag känner igen mig i andras förhållanden, deras bråk, deras kärlek, deras lycka, allt det där har jag också upplevt och alla människor kommer uppleva det. Man är aldrig speciell, man är aldrig unik.

Man är alltid en människa i mängden av många andra.


glad/lycklig

Att vara glad och lycklig är inte samma sak!

Jag vet att jag inte har varit lycklig på senaste tiden, men jag har haft en del glada stunder, vissa händelser eller kommentarer har till och med fått mig att skratta.
Jag är ingen svag människa, jag tål smärta , jag tål svek, jag är van! Det som inte dödar det härdar, är det inte så ?
Jag borde inte må dåligt! Jag borde inte det! Men varför jag jag det isåfall?
Varför sitter jag här ensam hemma , dricker kaffe i mängder, gråter, orkar inte äta eller röra på mig i överhuvudtaget?


En dag..

Jag har inte skrivit på väldigt länge, jag har inte haft tid och bestämde mig för att sluta med denna aktivitet, om det är det man vill kalla det för.
Men jag har fått råd att börja skriva igen för att skriva av mig, glömma och gå vidare.
Ibland orkar man helt enkelt inte ha allt i huvudet utan behöver göra av tankarna någonstans.

RSS 2.0
emmablock